Mijn verwijder advies

Schminken is super leuk, maar het verwijderen kan soms een beetje vervelend zijn. Doe het vooral rustig, ga niet heel hard schrobben en gebruik koud water, van warm water gaan de poriën open staan en trekt het pigment meer de huid in.

Nodig:

KOUD! water
Zachte zeepgel, bijvoorbeeld zwitsal
Washandjes
Handdoek

Hoe doe je dit?

  • Maak je hand nat en doe hier een beetje zeep op
  • Smeer dit voorzichtig over de schmink, hierdoor wordt het een beetje een viezige smeerboel, maar dat is niet erg
  • Pak nu een met koud water natgemaakt washandje en veeg de smurrie weg, net zolang totdat het schoon is
  • Spoel na met water
  • Niet te hard schrobben! Herhaal liever de stappen nog een keertje
  • Een beetje niveacreme erop

De puurste kleuren als blauw rood en groen en soms ook zwart laten soms een kleurzweempje na, maar een lekkere douche of bad helpt de laatste beetjes weg te spoelen. 

Glittertatoeages verwijderen

Glittertattoos kun je het beste verwijderen met olie. Olijfolie, babyolie dat maakt niet uit. Erop smeren en rondjes draaien met je vingers, na een tijdje zul je zien dat de lijm vanzelf loslaat. Meestal word er heel hard geboend en geschrobt om de huidlijm te verwijderen. Met rode plekken op de arm en schaafplekken als resultaat. De huidlijm is gemaakt om 7 tot 10 dagen te blijven zitten, dus het gaat er niet zomaar af. Maar met olie, goed inwrijven zonder hardnekkig te boenen is het te verwijderen. 

Allergisch voor schmink?

Een reactie op schmink word vaak veroorzaakt door een combinatie van producten. Wanneer een bepaalde zeep, babydoekjes, lotion, zonnebrandcreme, creme op de huid in contact komt met schmink, kan de huid daar op reageren; jeuk, bultjes of uitslag. Er word dan gezegd dat het kind allergisch is voor schmink. Maar dit is meestal niet het geval. De reactie word meestal veroorzaakt door een reactie van producten die samen op de huid reageren.

Er zijn kinderen die natuurlijk daadwerkelijk allergisch zijn voor schmink. Geef dit altijd aan!

Weet je niet of je kind allergisch is en is het nooit eerder geschminkt? Doe dan eerst een testje op de binnenkant van de pols met een paar streepjes schmink. Als er daadwerkelijk een allergische reactie is zal deze heel snel optreden; zwelling, jeuk, roodheid etc. 

Kinderen die meerdere allergiëen hebben, hebben meer kans op een allergische reactie op de huid door bijvoorbeeld schmink of andere cosmetische producten.

Bron: wendysfaces.nl